Werkhondentraining

Wat is werkhondentraining

Dat is een training voor werkhonden waarbij de werkhondenpups en -jongehonden de basis aanleren voor het verdere werk; VZH, apporteren, volgen, UK obedience, fci obedience, Igp
De puppy- en pubercursus is vooral voor het socialiseren en het leren nadenken met andere honden erbij, deze werkhondentraining gaat een stapje verder. Het kan wel een aanrader zijn om beide cursussen te volgen.

We maken bij de werkhondentraining een begin met aan de handtouch lopen, de voorloper van het volgen/heelwork, zonder hangen en dwingen, we gaan een zelfstandige heelpositie aanleren die te gebruiken en/of aan te passen is aan de sport waarin de hond gaat werken, Engelse Obedience, IPG, KNPV, FCI Obedience, enz

Verder werken we aan de gewone posities maar dan wel gelijk zoals je het kunt gebruiken in de wedstrijden:
De zit oefening maar dan wel met de voorpoten op dezelfde plaats en achterwerk van de hond schuift in, zo krijg je een mooie present bij de recall (mooi voorzitten bij het hier komen/voorroepen).
Liggen zonder eerst door de zit te gaan maar mooi scharend naar achter.
De sta oefening, geen show staan naar voor maar naar achteren. Deze drie posities kun je ook zo aanleren dat de hond alles doet zonder zijn voorpoten te verzetten. En daarna leren een positie langer te behouden.
Apporteren, zoeken, distance controle, vooruit sturen / sendaway enzovoorts

En niet onbelangrijk het leren lossen op commando, we leren eerst de hond spelen en switchen van speeltje, daarna het loslaten van een speeltje en te switchen voor een ander speeltje.

Dit alles onder begeleiding en op maat voor hond en geleider, want het is heel belangrijk om een aan- en een uitknop te hebben op een werkhond.

Voor welke honden?

Voor elke hond die graag wil werken en die een geleider heeft die graag tot in de kleinste puntjes zijn werkhond wil begeleiden en een topteam wil worden.

Trouble shooting

Ben je al tegen wat dingen aangelopen met je werkhond?
Dan hebben we ook privélessen voor de werkhond, we gaan dan kijken waar het probleem ligt en gaan dit probleem in kaart brengen. Daarna gaan we kijken wat er nodig is om dit probleem op te lossen.

Voor welke honden?

Elke werkhond, elke discipline

Sport detectie (SWDI) met rode Kong

zie de bladzijde op de site over Sport Detectie


Proefles neuzen dezelfde kant opzetten/kennismaking van een half uur € 19,50
Privélessen van een half uur € 30,25
Een 5 trainenkaart € 150,- iedere week of op afspraak les
Deze kaart is 2 maanden geldig