Opleiding Allround Sport Detectie Instructeur

Wil je ook lesgeven in Detectie?

De opleiding tot Allround Detectie Instructeur wordt gegeven met de Kong, belangrijk onderdeel van deze opleiding is het zelf aan het werk zijn met je eigen hond!
Module SIH1 is handler met eigen hond; deze module kan ook gevolgd worden als je geen instructeur wilt worden maar gewoon meer wilt weten van de opbouw van sportdetectie met de Kong.

Module SID1 is de theorie achter module 1 en het lesgeven aan elkaar en aan combinaties, hier wordt dieper in gegaan op de techniek van module 1.

In module ASDID komt de verdieping van het zoekwerk erbij en nog meer techniek over hoe te verstoppen, wat doet de geur met kou en warmte, luchtstromingen, binnen en buiten zoeken, op locatie, hoog, laag, diep, ondiep, vloer, auto, aanhanger, mensen, enz.

Het is vooral een interactieve opleiding waar meedoen, meekijken en meepraten gewaardeerd wordt, alleen aanwezig zijn is niet genoeg, thuis aan het werk met huiswerk, filmpjes maken van vorderingen, een stappenplan maken, een les voorbereiden, de volgende les het bespreken en leren van naar elkaar kijken en meedenken.

De nieuwe opleiding module SIH1 start op vrijdag 19 april 2024.
Dag 1 vrijdag 19 april 2024 vanaf 9.30 ben je welkom in ons theorielokaal
Dag 2 vrijdag 3 mei 2024
Dag 3 vrijdag 24 mei 2024
Dag 4 vrijdag 31 mei 2024
Dag 5 vrijdag 14 juni 2024

Examen dag 6 12 juli 2024

De eerste Instructeurs module SID1 zal in september 2024 van start gaan.

Voor meer informatie stuur een mail naar DCSW@ dogcenter.nl

Bolt mijn Mechel mannetje aan het verwijzen op de hele Kong, het belangrijkste onderdeel van de handlersmodule, SIH 1, is het verwijzen aanleren.
De Kong, heel en in stukjes tot flintertjes aan toe
Dit zijn de geslaagde uit jaar 1 en jaar 2 van de opleiding tot Sport Detectie Instructeur van DCSW
Sophie, met een prachtige staande verwijzing!
Haar eigenaar Elianne Bleeker heeft met goed gevolg de opleiding doorlopen en stage gelopen bij mij op de hondenschool en zal deze aankomende opleiding mee gaan draaien als docent.
(op de middelste foto staan Sophie en Elianne samen)